FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2023 Wikaza

Zelfbouwcafe #9

Log in om te reageren.


Particulier
10 jaren geleden

Pakhuis de Zwijger

ma 29 okt - 18:00 - 20:00 - Pakhuis de Zwijger Amsterdam www.dezwijger.nl/zelfbouwcafe9 Tot nu toe hebben we vooral gekeken naar zelfbouwinitiatieven in Amsterdam. Er staan unieke projecten klaar om van start te gaan en er komen steeds meer zelfbouwmogelijkheden bij in Amsterdam. We laten ons inspireren door ervaren zelfbouwers en zelfbouwgroepen binnen en buiten de stadsgrenzen. Initiatieven zoals op Steigereiland in Amsterdam, Projecten in Rotterdam en voorbeelden uit Leiden passeren de revue. Op een laagdrempelige manier gaan we in gesprek en laten ons adviseren door onze medezelfbouwers. Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met zelfbouw? Hoe doen zij het elders? Welke partners waren hierbij betrokken? Hoe hebben zij het financiële plaatje rond gekregen? Hoe wonen ze nu? Waar haalden zij hun inspiratie en doorzettingsvermogen vandaan? Laat je inspireren en informeren door verhalen van de volgende deelnemers:
Jannie Vinke van ANA architecten heeft eigen woning (vrije kavel) op IJburg ontworpen en gebouwd.
Age Fluitman is architect en bewoner van een schoolpand dat is omgebouwd tot woningen. 
Frederike Kuipers was bestuurslid van de stichting die de nieuwbouw heeft ontwikkeld. Dit is een project van Hein de Haan, CASA architecten. Ze woont en werkt hier al een aantal jaar met plezier.
Joost Woertman, architect en lid van de stichting die het Beukblok heeft aangepakt, vertelt over de kluswoningen in Rotterdam die in 1997 zijn opgeleverd.