FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2023 Wikaza

CPO voor studenten?

Log in om te reageren.


Professional
11 jaren geleden

X. Arets zei hierover: Een goed initiatief om het ontwerp af te stemmen op de toekomstige gebruiker! Ik sluit mij aan bij de reactie van Jasper Ludolph. Conclusie is dat een toekomstige student op zijn 16e nog niet weet waar hij gaat studeren. De voorbereidingstermijn is dus te lang. Een oplossing kan zijn: stem het ontwerp af op de wensen van een groep studenten of promovendi (zoals Els de Jong suggereert). Ik denk dat de belangrijkste vragen beantwoord moeten worden: -behoefte aan individuele eenheden met eigen voorzieningen, of eerder een combinatie van eenheden met collectieve keuken en sanitair. Uit hoeveel eenheden bestaan deze studentenhuizen? (een mix is denk ik juist interessant) -wat is de maximale huur die opgebracht kan worden, hieraan gekoppeld zal het aantal m2 zijn die een student kan/wil betalen.


Professional
11 jaren geleden

J. Ludolph zei hierover: Ik ben geen expert, maar in theorie zou het natuurlijk best mogelijk zijn. Wat me wel een lastige opgave lijkt, is de timing. Je moet dan op je 16e al bezig zijn met een bouwgroep om op je 18e iets te kunnen betrekken. Of je ouders natuurlijk, maar dan moet je wel vrij zeker weten dat je zoon/dochter ook op die plek kunt/wilt (blijven) studeren. Waar ik wel laatst van hoorde, is de manier waarop SKW en STK een verdieping van een oud schoolgebouw in Utrecht (Archimedeslaan) samen met studenten inrichten als studentenhuisvesting. Dat is een soort CPO light dat mss beter past bij de doelgroep?


Professional
11 jaren geleden

Zou het mogelijk zijn CPO toe te passen bij studentencomplexen? Of denken we dat CPO met deze doelgroep nog niet haalbaar is? http://bit.ly/xxSVNq (deze discussie is ook te volgen op linkedin, via zo wil ik wonen)