FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2018 Wikaza

Woonhuis Utrecht

Onze opdrachtgever was op zoek naar een woning die licht en ruimtelijk zou zijn. Ze zagen een woning in een prachtige wijk in Utrecht, die wellicht de potentie had om aan hun wensen te voldoen. Wij hebben gezamenlijk hun woonwensen onderzocht en bestudeerd of deze wensen in de woning te realiseren waren, waar we van overtuigd zijn geraakt. Nadat de opdrachtgever de woning kocht zijn wij verder aan de slag gegaan.

De begane grondverdieping was aanvankelijk hokkerig en onlogisch. De door ons voorgestelde herindeling en nieuwe uitbouw aan de achterzijde maken van de begane grond een enorm lichte, ruime en flexibel in te delen ruimte. Het bankje bij het raamkozijn is vormgegeven in het zelfde materiaal als de achtergevel van de uitbouw. Op de 2e verdieping is een “badstee” ons antwoord op de vraag om een badkamerfaciliteit te ontwerpen die niet te veel ruimte in zou nemen en geen afbreuk zou doen aan de verdieping als huiselijke verblijfplek.

Bij dit project namen we verantwoordelijkheid voor ontwerp, uitwerking, budget, planning, aanbesteding en begeleiding van de vele verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden; van eerste schets voor aankoop van de woning tot oplevering en ook tuinadvies na de verhuizing.

Voorbeeldproject type:
klushuis (individueel)
Door:
USE architects

Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen