FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2022 Wikaza

Woonhuis Terschelling

Deze woning op Terschelling ligt aan een groene en diepe achtertuin, die voor onze opdrachtgevers als voortuin fungeert. Via deze kant benaderen ze de woning dagelijks. Zo is de achterkant van het huis in hun beleving de voorkant. 

Aanvankelijk was de wens van meer ruimte op de eerste verdieping aanleiding om de oostelijke zijmuur op te hogen. Daarbij stelden we voor om de nok richting de achtergevel ook te verhogen. Hierdoor ontstaat een dubbelgekromd dakvlak, wat een riante en ruimtelijk interessante slaapkamer oplevert. Bovendien krijgt de achtergevel een mooie verhouding, die het meer de statuur van een voorgevel geeft.

De uitbouw met 4 meter levert beneden ook een enorme vergroting van de leefruimte op. Het aanrechtblad in de keuken is zo’n tien meter lang geworden. Een kastenwand splitst de grote ruimte in een entrée-zone, een gezellige plek met bar-achtig aanrecht en een enorm lichte plek voor de eettafel. Een deel van de verdiepingsvloer is uitgevoerd in glas, met daarboven een lichtstraat in het dak. Door de woning zover uit te breiden zou het middelste deel van het huis minder daglicht binnen hebben gekregen, wat met deze ingreep voorkomen is. De houten gevelbekleding van western red cedar verkleurt in de loop van de tijd prachtig naar het witgrijs dat voor het Terschellinger strandzand zo kenmerkend is.

Voorbeeldproject type:
klushuis (individueel)
Door:
USE architects

Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen