FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2020 Wikaza

Woonwerkwoning - IJburg Amsterdam

De woning vormt de bijzondere beeindiging van een lange rij huizen op het Kleine Rieteiland, een van de eilanden in de nieuwbouwwijk IJburg. Het ontwerp vormt een directe reactie op het lange driehoekige kavel en zijn bijzondere ligging. De 40m lange tuingevel ligt geheel aan de waterkant en maakt optimaal gebruik van het wijdse uitzicht over het Diemerpark. Gekozen is voor een ontwerpopzet met een vrijwel gesloten straatgevel en een zeer open gevel aan het water. Het contrast open/dicht wordt verder versterkt door het materiaalgebruik: een zware betonnen muur met kleine ramen aan de straat en stalen glasgevels aan het water.
De lange straatgevel is van zachtgeel beton met een reliëf van rietstengels, een verwijzing naar de alom aanwezige grassoort op het eiland. Door de entreepatio, die het kantoorgedeelte van de woning scheidt, vang je een glimp op van het bijzondere landschap aan de andere zijde van het huis.
De eerste verdieping is rondom voorzien van glas. De tweede verdieping komt daardoor visueel los van de onderbouw. Deze bovenste verdieping kraagt op één punt drie meter uit boven de tuin, die is ontworpen als een verlengstuk van het interieur. Zeven dakplatanen werpen schaduw op de glasgevels en werken als parasol op het terras.

Voorbeeldproject type:
individueel kavel
Door:
Lambert architecten

Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen