FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2018 Wikaza

Villa Vathorst

In de wijk Vathorst (Amersfoort) heeft Bureau MT voor een gezin met vier kinderen een woning ontworpen op een vrije kavel. De kavel is op een hoek gelegen en aan een zijde schuin. Het woningonwerp reageert hierop doordat aan deze zijde op elke verdieping een schuine lijn in gevel of dakoverstek aanwezig is.Verder is een kenmerkend element het witte kader dat zich om de verschillende bouwlagen heen slingert en op die manier de verschillende orientaties van de verdiepingen benadrukt. Tevens wordt hiermee, daar waar gewenst, een dakoverstek gemaakt om te veel zoninstraling te voorkomen. De woning wordt gebouwd volgens het principe van een passiefhuis. Extra hoge isolatiewaarden en duurzame installatieechnieken maken daar onderdeel van uit.

Voorbeeldproject type:
individueel kavel
Door:
Marco Tavenier

Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen