FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2019 Wikaza

Coöperatie Finnewold


Wooncoöperatie Finnewold

In Finsterwolde is een groep initiatiefnemers bezig om het beheer van 22 woningen aan de H.J. Siemonsstraat ter hand te nemen. De woningen zijn van woningbouwcorporatie Acantus. De coöperatie in oprichting heeft Acantus een aanbod gedaan om een wooncoöperatie voor deze woningen op te richten als alternatief voor de sloopplannen die de corporatie heeft voor deze woningen.

De coöperatie wil de woningen voor het dorp Finsterwolde behouden en tevens daarmee betaalbare sociale huurwoningen aan kunnen blijven bieden. 

Omdat de woningen achterstallig onderhoud hebben is een plan van aanpak gepresenteerd. Onderdeel van dat plan is tevens de verkoop van enkele van de huurwoningen als kluswoningen. Daarbij zal de eindwaarde van de opgeknapte woning tevens bepalend zijn voor de aankoopprijs van de woning. 

Het geld wat met de opbrengst van de verkoop verkregen wordt zal geïnvesteerd worden in de renovatie van de huurwoningen om daarmee behoud van betaalbare sociale huurwoningen te kunnen garanderen.

Het onderhoud van de woningen kan vervolgens ondergebracht worden in een gezamenlijke beheercoöperatie. Dit heeft als voordeel dat kostenbesparend te werk kan worden gegaan en dat een complex ontstaat van huur en koop met gelijke mate van onderhoud.

Het aanbod om de woningen te behouden middels de oprichting van een coöperatie is begin 2016 aan de woningbouwcorporatie gedaan. Er zal in februari een bestuurlijk gesprek volgen met de corporatie over het aanbod. 

 http://cooperatie-finnewold.tk/


Informatie

Maximaal budget
100000
Doelgroep
starters, aleenstaanden
Aantal woningen
12 van 22 leegstaand
Aanpak:
Omdat de woningen achterstallig onderhoud hebben is een plan van aanpak gepresenteerd. Onderdeel van dat plan is tevens de verkoop van enkele van de huurwoningen als kluswoningen. Daarbij zal de eindwaarde van de opgeknapte woning tevens bepalend zijn voor de aankoopprijs van de woning. Het geld wat met de opbrengst van de verkoop verkregen wordt zal geïnvesteerd worden in de renovatie van de huurwoningen om daarmee behoud van betaalbare sociale huurwoningen te kunnen garanderen. Het onderhoud van de woningen kan vervolgens ondergebracht worden in een gezamenlijke beheercoöperatie. Dit heeft als voordeel dat kostenbesparend te werk kan worden gegaan en dat een complex ontstaat van huur en koop met gelijke mate van onderhoud.

Deelnemers

  • Solvejg
    Initiatiefnemer: Solvejg


Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen