FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2022 Wikaza

Het Hof van Amsterdam (krasse knarren en oudere jongeren)


Bent u er ook zo flauw van dat over u en andere senioren wordt gesproken alsof de oplossingen voor u moeten worden bedacht? En dat terwijl de 50+er van nu meer met de Stones heeft dan met bloemetjesjurken.En de diverse 40+ers moet je helemaal niet met het begrip ''senior'' en ''hulpbehoeven'' aankomen.

Kiest u er ook voor om niet langer af te wachten maar het heft in eigen hand te nemen?
Kent u gelijkgestemden of vrienden die er ook zo over denken?
Zoekt u ook een veilige woonomgeving met alle belangrijke ruimtes op een niveau? En wilt u ook niet in een appartement maar wilt u wel een royaal terras/kleine tuin?

Dan is het concept Krasse Knarrenhof wat voor u. 
In Zwolle hebben zijn al meer dan 170 (!) mensen in de leeftijd 42-86 jaar u voorgegaan. Ze hebben zich verenigd in een eigen hof. Eigenlijk is het een ouderwets hofje, maar dan eigentijds met privacy en toekomstvoorbereid qua duurzaamheid, lage energie-lasten en comfort. Ook zijn de woningen zo uitgedacht dat - mocht het ooit nodig zijn - u thuis vepleegd kunt worden.
Kortom alle ingredienten zijn aanwezig dat u zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel kunt wonen in volledige privacy,

Een veilige woonomgeving met een eigen tuin EN een gemeenschappelijke tuin, een eigen voordeur en complete woningen EN een gemeenschappelijke hobby-ruimte. Maar niet in de laatste plaats een plek met gelijk-gestemden die samen met u een oogje in het zeil houden.
Beslist geen woongroep, maar wel ouderwetse normen en waarden. Samen met u wordt een goede locatie gekozen en een keuze gemaakt tussen traditionele of juist moderne architectuur.

Update: Inmiddels alweer 20 geïnteresseerden! Is het Hof van Amsterdam ook wat voor u? Meld u dan aan bij peter@locksleycollective.nl

UPDATE 2: Op 23 mei was er een informatiebijeenkomst over het Knarrenhof in Zwolle. Er was een overweldigende belangstelling met 140 aanwezigen. Op 5 juni heeft de gemeente Hardenberg ons uitgenodigd om te vertellen over het concept Knarrenhof. Deze bijeenkomst was een groot succes met maar liefst 360 aanwezigen! Dit steeg ver boven onze verwachtingen uit en zorgde er zelfs voor dat de bijeenkomst op het laatste moment verplaatst werd naar een locale theaterzaal.Uit beide voorbeelden blijkt dat het Krasse Knarrenhof ‘leeft’ en hoe (klaarblijkelijk) het concept op een positieve manier aanspreekt!


Informatie

Budget van
175000
Maximaal budget
400000
Doelgroep
45+, mensen die anderen helpen en later zelf ook geholpen willen worden
Aantal woningen
We hebben minimaal 12 woningen nodig voor een klassiek hofje. Het maximum lijkt rond de 24 woningen te liggen, maar dit hangt van de locatie af. Sociale huur in combinatie met vrije sector huur en koop kan ook.
Aanpak:
Als dit u wat lijkt kunt u zich melden via peter@locksleycollective.nl (06 388 211 62). Als er een paar enthousiastelingen zijn is dat genoeg voor een vriuchtbare start leert mijn ervaring in Zwolle. Ik kan u ook in contact brengen met he onafhankelijke bestuur van de 2 Krasse Knarrenhoven in Zwolle.

Deelnemers

  • Peter
    Initiatiefnemer: Peter


Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen