FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2019 Wikaza

Het Hof van Utrecht (krasse knarren en oudere jongeren)


Wilt u uw toekomst ook zelf bepalen? Wacht u de bezuinigingen in de zorg niet af meer pakt u het heft in eigen handen?
Zelf of met andere gelijkgestemden of vrienden?
Dan is het concept Krasse Knarrenhof wat voor u.

Een veilige woonomgeving met een eigen tuin EN een gemeenschappelijke tuin, een eigen voordeur en complete woningen EN een gemeenschappelijke hobby-ruimte. Maar niet in de laatste plaats een plek met gelijk-gestemden die samen met u een oogje in het zeil houden.
Beslist geen woongroep, maar wel ouderwetse normen en waarden. Samen met u wordt een goede locatie gekozen.Voor de 'oudere jongeren' en andere mensen met veel woon- en leefervaring:
Een klein, groen plekje waar je prettig oud kunt worden. Laten we het Krasse Knarren Hofje noemen.
Het hoeft niet groot en luxe, maar kan wel. Als er maar een extra kamertje boven is, te bereiken met een vaste trap.
Laagbouw, zoals het vroeger gebouwd werd. Veel mensen willen weer terug naar (de goede kanten van) vroeger. Privacy staat voorop; het wordt geen woongroep of commune,maar wél een plek waar je soms om hulp mag vragen en waar 'ouderwets' fatsoen weer normaal is.
In het Hofje kan een mix ontstaan tussen kleine en grotere woningen. Kan in koop of huur.

Doelgroep: 45 jaar en ouder.
Het fijnste is een hofje waar zo mogelijk met natuurlijke materialen wordt gebouwd, en waar men betrokken is bij de woonomgeving.
Het staat onomstotelijk vast dat mensen gelukkiger zijn in een groene omgeving.
Je kunt het zo groen en mooi maken als mogelijk is.

In Zwolle is dit initiatief ontstaan en zeer succesvol. Daar zijn al meer dan 170 (!)  mensen betrokken bi dit concept die ze samen met de planontwikkelaar Peter Prak uitwerken in meerdere hofjes. Samen met u kijken we naar gewenste locaties, waar wilt u graag wonen?
Maar ook de architectuur. Wilt u traditioneel of juist modern?

U mag het zeggen. U kunt zich hiervoor vrijblijvend opgeven bij:
peter@locksleycollective.nl

Update: Inmiddels al 12 aanmeldingen voor het Hof van Utrecht! Ook geïnteresseerd in onbezorgd wonen? Meld u dan nu aan.

UPDATE 2:Op 23 mei is een informatiebijeenkomst geweest voor het Knarrenhof in Zwolle. Er was een overweldigende belangstelling met 140 aanwezigen. Op 5 juni heeft de gemeente Hardenberg ons uitgenodigd om te vertellen over het concept Knarrenhof. Deze bijeenkomst was een groot succes met maar liefst 360 aanwezigen! Dit steeg ver boven onze verwachtingen uit en zorgde er zelfs voor dat de bijeenkomst op het laatste moment verplaatst werd naar een locale theaterzaal.Uit beide voorbeelden blijkt dat het Krasse Knarrenhof ‘leeft’ en hoe (klaarblijkelijk) het concept op een positieve manier aanspreekt!

Update 3 (locatie): gisteren 1e overleg gehad met de gemeente over dit initiatief in Utrecht. Zowel de provincie als de gemeente zijn enthousiast over dit concept. Momenteel wordt met de gemeente zoals afgesproken gespeurd naar mogelijk interessante locaties.

Dit Knarrenhof-concept is CPO: dit is jargon voor Collectief Particulier Opdrachtgeversschap. In gewoon Nederlands betekent dit dat je SAMEN de plannen maakt.
Vanuit dit samen-idee de vraag aan eenieder die een mogelijk interessante locatie heeft gezien of kent om dit door te geven. De locatie zou minimaal 1800m2 groot moeten zijn, groter is alleen maar mooier. Een beetje leegstaande gebouw/ school/ sportzaal is al snel van deze omvang! Een locatie doorgeven kan met behulp van de informatievraag op Nieuwbouw-Nederland. Het kan ook direct via prak@knarrenhof.nl.Informatie

Budget van
150000
Maximaal budget
400000
Doelgroep
mensen met woon en leefervaring, 45+, mensen die anderen helpen en zelf ook wel eens geholpen willen worden, ouderen
Aantal woningen
Vanaf 12 woningen kunnen we een hof maken. Evraring leert dat bij groter dan 24 woningen de hof wat groot wordt. De hof kan in koop, in huur (sociaal en vrije sector) en in combinatie koop en huur.
Aanpak:
Mensen met interesse kunnen een mail sturen naar peter@locksleycollective.nl of bellen naar 06 - 388 211 62. Op moment dat er een paar serieuze geinteresseerden zijn kan het heel hard gaan. Graag vertel ik over hoe het concept in Zwolle is ontstaan en al tot meerdere projecten heeft geleid (waaronder het Hof van Utrecht).

Deelnemers

  • Peter
    Initiatiefnemer: Peter


Reacties

Bouwgroep
Peter Prak 5 jaren geleden

Omdat we inmiddels weer nieuwe aanmeldingen hebben gaan we proberen om op 18 dec een zaaltje te vinden in Utrecht alwaar we ons concept kunnen presenteren. In Zwolle schuiven we al naar boven de 75 deelnemers, in Amersfoort hebben we sinds gisteren 7 deelnemers. Het lijkt een beweging te worden voor en door mensen van middelbare leeftijd en ouder. Als u er de 18e bij wilt zijn kunt u zich bij me aanmelden. Dan weten we gelijk hoe groot het zaaltje moet zijn! MVG peter@locksleycollective.nl


Bouwgroep
Peter Prak 5 jaren geleden

De eerste deelnemers in Utrecht hebben zich al gemeld. Zelfs RTV Utrecht belde al over het aantal aanmeldingen om een reportage te maken. Daarvoor is het nog iets te vroeg. In decmeber is een informatie-bijeenkomst waarvoor u zich vrijblijvend kunt opgeven (peter@locksleycollective.nl)


Reactie toevoegen