FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2023 Wikaza

Amundsenhofje Amsterdam


Bouwgroep Amundsenhofje realiseert 10 tot 12 woningen in de voormalige Amundsenschool in Bos en Lommer, Amsterdam.    
De Amundsenschool is als kleuterschool in 1960 gebouwd en heeft acht lokalen verspreid over twee bouwlagen. Naast de school komt een nieuwbouwgedeelte van één bouwlaag hoog. Dat worden samen tien tot twaalf woningen, waarbij ook een deel als bedrijfsruimte ingericht zou kunnen worden. In collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) gaan we het schoolgebouw en de nieuwbouw vormgeven als een ‘hofje’, refererend aan de vele hofjes in Amsterdam en andere steden. Wat ons daarin aantrekt is het op elkaar betrokken zijn van de bewoners. Ieder heeft weliswaar een eigen woning, maar door het als hofje te bouwen wordt het een eenheid. En dat niet alleen in architectonische of stedenbouwkundige zin, maar ook in gevoel en gebruik. Een ander uitgangspunt voor de bouw is duurzaamheid. Zowel qua energie- en watergebruik als wat levensloopbestendig bouwen betreft.
Het leuke van zelf bouwen is dat we als toekomstige bewoners de regie zelf in handen hebben en dat we voor een mooie prijs een woning kunnen realiseren. Als Vereniging Amundsenhofje, een aantal toekomstige bewoners die elkaar op dit project gevonden hebben, laten we ons wel bijstaan door deskundigen. Voor de procesbegeleiding hebben we die gevonden in de persoon van Marieke van Ouwerkerk van De Verandering VOF. En we zijn blij met Ineke Hulshof van Hulshof Architecten BV als architect, want zij heeft veel ervaring met het werken voor CPO-projecten. Op dit moment (februari 2013) is het schetsontwerp ingediend bij het Stadsdeel West en zijn we bezig de plannen voor de verdeling van de woningen verder in te vullen.  Volgens de planning gaan we er in het voorjaar van 2015 wonen.   We zoeken nog een aantal mensen die lid willen worden van onze bouwgroep. Wie nu instapt, kan meteen meedenken over de grootte en indeling van de eigen woning. Dat vinden wij fijn, want anders moeten wij beslissingen voor anderen gaan nemen. En dat zelf kunnen meebeslissen maakt het project zo aantrekkelijk!   Wil je meer informatie, kijk dan op onze website www.amundsenhofje.nl of mail ons via info@amundsenhofje.nl  Een informatiemiddag staat gepland op zondag 24 maart. Maar neem gerust contact op voor een individuele afspraak!


Informatie

Doelgroep
leuke mensen
Aantal woningen
8 tot 12
Aanpak:
Inmiddels is er al een architect en een proces begeleider gevonden. Lees vooral alles over het Amundsenhofje op www.amundsenhofje.nl/

Deelnemers

  • Friederike
    Initiatiefnemer: Friederike


Reacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen