FAQ | Gebruiksvoorwaarden | Contact | Partners | © 2023 Wikaza

MKA | Superlofts Buiksloterham


Zie ook: http://marckoehler.nl/nl/werk/superlofts/superlofts/

Marc Koehler Architects realiseert 2 unieke casco-loft projecten onder de naam Superlofts in Amsterdam. Superlofts zijn een doorontwikkeling van Casco-lofts van ‘De Hoofden’, die momenteel in de Houthaven op kavel 1+2 gerealiseerd worden. Uit de evaluatie van Houthaven 1+2 bleek er vraag naar meer diversiteit in lofttypen. Marc Koehler Architects heeft hiervoor het Superlofts concept ontwikkeld waar woningen zowel in de hoogte als breedte geschakeld kunnen worden wat nog meer vrijheid biedt.
Er zijn momenteel twee Superlofts projecten: één in de Houthavens (kavel 4 in Blok 0) en één in Amsterdam-Noord in Buiksloterham: Superlofts Buiksloterham. Het industrieterrein Buiksloterham zal in de komende jaren getransformeerd worden naar een levendig woon- en werkgebied. Het ruwe karakter van de voormalige havens blijft behouden door de aanwezige industrie, maar door onder andere de creatieve industrie die zich hier in de afgelopen jaren al heeft gevestigd, ontstaat een interessante mix van bedrijvigheid.

Het ‘superloft’ concept behelst een vastomlijnd idee voor een loftgebouw met appartementen van 5.1 meter hoog, 18 meter diep en 6 meter breed, die onderling schakelbaar zijn. De groep individuele kopers heeft de vrijheid om hun eigen 3D interieur helemaal zelf of met een (interieur)architect te ontwerpen. Marc Koehler architects heeft de speciale afdeling ‘homelab’ in het leven geroepen om kopers bij het interieurontwerp te begeleiden. 

De casco lofts bieden totale ontwerpvrijheid voor al uw persoonlijke woonwensen! Het gebouw beschikt over een grote diversiteit aan loft typen die is afgestemd op de vraag van de markt. Zo zijn er loft typen beschikbaar vanaf een oppervlakte van 37,5 m2 die vrij indeelbaar en uitbreidbaar zijn met een tussenvloer tot 60 m2. Er zijn ook tuinlofts, lofts met eigen dakterras en extra grote lofts met een dubbelbrede gevel met uitzicht over het IJ beschikbaar.  De lofts worden opgeleverd in een casco ‘super de luxe’ uitvoering. Dit betekent dat er al vele voorzieningen zijn opgenomen in het casco, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming en koeling, een royale pui met driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie, zonnepanelen en een WKO-installatie, die onafhankelijk van NUTS-bedrijven functioneert. Het gehele gebouw is zeer energiezuinig, wekt ook energie op en is daardoor klimaatneutraal.

Meer informatie: www.dehoofden.nlz


Informatie

Budget van
125000
Maximaal budget
800000
Doelgroep
grote diversiteit, van jong tot oud
Beoogde locatie:
Buiksloterham 21
Aanpak:
http://dehoofden.nl/werkwijze/inleiding/

Deelnemers

  • CPO
    Initiatiefnemer: CPO
  • K
    KReacties

Nog geen reacties geplaatst…

Reactie toevoegen